It-boom på vej

It-virksomheder i Østjylland forventer fordoblet omsætning i løbet af fem år.

Efter at have været nede i en bølgedal, der kulminerede med katastrofeåret 2001, breder optimismen sig nu som ringe i vandet hos it-virksomhederne i Østjylland. Det er konklusionen på en ny undersøgelse blandt Århus-områdets it-virksomheder, udført af kommunesamarbejdet "11 stærke erhvervskommuner i Århus-området".

23 adspurgte virksomheder, der i størrelse går fra enmands-virksomheder til it-virksomheder med flere hundrede medarbejdere, har i gennemsnit hver ansat godt 3 nye medarbejdere i løbet af 2003. De forventer en samlet vækst på mere end 400 medarbejdere og en fordoblet omsætning i it-sektoren i Århus-området i løbet af de næste fem år.

Lektor på Handelshøjskolen i Århus Kent Nielsen, der i mange år har beskæftiget sig med den østjyske it-sektor, mener, at årsagerne til det optimistiske syn på fremtiden hos virksomhederne skal findes i Århus-områdets stærke it-miljø:

- Koncentrationen af højtuddannede og IT-beskæftigede er den største i Danmark, og samtidig eksisterer et tæt samarbejde mellem undervisningsinstitutionerne, forskerne, erhvervslivet og kommunerne. Det betyder, at Århus-området har en magneteffekt på iværksættere og investorer, som netop leder efter områder med stærke miljøer, mener Kent Nielsen.

Se mere i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND.

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retsagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lige nu
Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu AstraZeneca til borgere over 65 år