Internationalt gymnasium til Århus

Århus får måske et internationalt gymnasium, men først skal planerne godkendes af undervisningsministeriet.

Et internationalt gymnasium i Århus skal være en realitet allerede fra det kommende skoleår, som begynder i august 2010.

Det mener rådmand for Børn og Unge, Gert Bjerregaard (V). Både han og borgmester Nicolai Wammen (S) har haft forhandlinger med undervisningsministeren om placeringen af et internationalt gymnasium i Århus.

- Det er mit klare indtryk, at de gode argumenter er blevet hørt. Jeg er meget glad for, at ministeren støtter den kurs, jeg har lagt i mine drøftelser om sagen med ham, fortæller Gert Bjerregaard i en pressemeddelelse.

Bertel Haarder (V) udtaler til Århus Stiftstidende, at han forventer at ønsket om et internationalt gymnasium bliver opfyldt. En udmelding borgmester Nicolai Wammen er tilfreds med.

- Jeg er meget glad for den opbakning til et internationalt gymnasium i Århus, som Bertel Haarder nu giver udtryk for. Behovet for et internationalt gymnasium er stort og presserende i Århus, for Århus oplever i disse år en stadig stigende tilstrømning af internationale vidensmedarbejdere, siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.