International hjertestarterdag: Lær hvordan du redder liv

Over alt i Østjylland bliver der mandag afholdt arrangementer, hvor borgere kan lære, hvordan de yder førstehjælp med en hjertestarter

Flere steder i Østjylland kan man mandag lære, hvordan man bruger en hjertestarter, hvis man pludselig oplever, at en person falder om med hjertestop.

Det er de færreste af os, der har helt hundrede procent styr på, hvordan vi skal reagere, hvis vi pludselig kommer ud for, at en i nærheden af os falder om med hjertestop.

Men det kan gøre en afgørende forskel, hvis man formår at reagere i tide. 

Læs også Flere skal kunne bruge hjertestarter

Mandag er der mulighed for at få lært, hvordan man skal agere i en situation, hvor der er behov for at bruge en hjertestarter. 

Det er nemlig Hjertestarterdag, og det betyder, at der flere steder i Østjylland bliver afholdt gratis arrangement, hvor man kan få vist, hvordan man bruger en hjertestarter. 

Det er blandt andre Falck og Dansk Folkehjælp, der afholder arrangementerne. 

Her kan du lære at bruge en hjertestarter

Aarhus Banegård: Falck demonstrerer førstehjælp med hjertestarter på Århus Banegård i tidsrummet 10 til 16.

Bruuns Galleri: De Studerendes Selskab for Anæstesiologi og Traumatologi (SATS) på medicinstudiet på Aarhus Universitet underviser alle interesserede i livsreddende førstehjælp fra 10 til 18. 

Molslinjen Aarhus-Odden: Dansk Folkehjælp viser, hvordan du yder førstehjælp til en person med hjertestop. Du kan også se og prøve, hvordan man anvender en hjertestarter. Det er fra 10.45 til 12.

Viby Centret: Dansk Folkehjælp viser, hvordan du yder førstehjælp til en person med hjertestop. Du kan også se og prøve, hvordan man anvender en hjertestarter. Det er fra 15 til 18. 

Bytorv Horsens: Dansk Folkehjælp viser, hvordan du yder førstehjælp til en person med hjertestop. Du kan også se og prøve, hvordan man anvender en hjertestarter. Det er fra 10 til 14. 

Hospitalenheden Horsens: To hjertesygeplejersker og en hjertelæge er klar til at undervise både voksne og børn i livsreddende førstehjælp fra 14 til 16.