Institution politianmeldt for at bortføre barn

Ungdomsinstitution i Grenaa beskyldes for at bortføre barn, efter at pædagoger tog tre måneder gammel pige med hjem på weekend.

19-årige Bettina Jung har tidligere levet et liv med stoffer, men de seneste tre år har hun været stoffri.

De seneste tre måneder har hun frivilligt været anbragt på Børn og Unge centret Djurshøj i Grenaa sammen med sin datter, Liv. Anbringelsen skyldes, at Bettina Jung gerne vil lære at passe på sit barn på den rigtige måde.

Men i stedet for at hjælpe Bettina Jung har ansatte på Djurshøj to gange taget hendes datter med hjem i weekenden uden hendes samtykke - senest i fredags.

- Der er aldrig forekommet nogen kontrakt, hvor jeg skulle skrive under på, at de tog over. Der har aldrig været noget stykke papir. Og jeg har aldrig skrevet under på, at Liv skal noget som helst sted hen med nogen personaler, forklarer Bettina Jung til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den unge mor har søgt hjælp hos Hanne Bang, der tidligere har arbejdet på Djurshøj og derfor har et indgående kendskab til forholdene på institutionen.

- Det her, det er ikke professionelt gjort. For så havde man ikke gjort det. De betyder jo, at der må stå en ledelse bagved, der har godkendt, at en pædagog tager et barn med hjem ulovligt. Og det må man altså ikke, siger Hanne Bang.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med flere nuværende ansatte på Djurshøj. De bekræfter, at der i en længere periode har været flere problemer på stedet.

Sammen med Hanne Bang har Bettina Jung nu taget kontakt til advokat Bjarne Overmark.

- Der er tale om en form for tvangsfjernelse. Og det er ulovligt, hvis der ikke foreligger en formandsbeslutning fra børn- og ungeudvalget i Norddjurs Kommune. Juridisk set er der tale om en form for kidnapning, siger Bjarne Overmark.

Politiet har overdraget sagen til Norddjurs Kommune, der er den tilsynsførende myndighed for institutionen Djurshøj.

Du kan se et tv-indslag om sagen ved at klikke i boksen ovenfor til højre. TV 2 | ØSTJYLLAND sætter også fokus på sagen i mandagens nyhedsudsendelse klokken 19.30.