Ingeniører flygter fra kommuner

Hver tredje offentligt ansatte ingeniør overvejer at sige op på grund af kommunalreformen.

Lange ventetider, fejl og forkerte afgørelser. Det frygter Finn Broer-Hansen, formand for Ingeniørforeningens østjyske afdeling, vil blive konsekvensen af, at næsten hver tredje - eller 31 procent - af de offentligt ansatte ingeniører i Århus Amt overvejer at forlade deres job på grund af den kommende kommunalreform, skriver metroXpress.

- Vi risikerer at miste en masse viden og bliver måske nødt til at hyre dyre konsulenter udefra. Jeg er bange for, at der for eksempel vil blive givet ukorrekte byggetilladelser, som senere skal trækkes tilbage, siger han.

Ifølge undersøgelsen overvejer senioringeniørerne at gå på pension eller efterløn, mens yngre kollegaer overvejer det private erhvervsliv. Dermed risikerer de kommende storkommuner omkring Århus i løbet af få år at mangle ingeniører til at foretage analyser og beregninger til eksempelvis byggetilladelser og miljøgodkendelser.

I Århus Amt bekræfter Pia Wetsergaard tendensen. Hun er tillidsmand for amtets ingeniører i Veje- og Trafikafdelingen.

- Folk er allerede på vej væk og er meget frustrerede over ikke at vide, om der er arbejde til dem, og hvad de i givet fald skal lave. Folk vil selv vælge deres fremtid, og derfor søger de væk, hvis de kan, siger hun.