Ingen udsigt til weekend-operationer

Patient fra Silkeborg blev nægtet operation, fordi det var weekend. Ifølge Region Midtjylland bliver situationen ikke forbedret foreløbig.

I weekenden blev 62-årige Ingerlise Pedersen Pedersen overført til Århus Sygehus for at blive opereret for en blodprop i hjernen.

Efter indlæggelsen i Århus fik familien dog besked om, at operationen først kunne gennemføres mandag - der er ikke ressourcer til at operere i weekenden.

Formand for Region Midtjylland Bent Hansen (S) erkender, at det ikke er optimalt, at patienter ikke kan blive opereret i weekenderne. Alligevel afviser han, at situationen bliver bedre i den nærmeste fremtid.

- I den nærmeste fremtid er der ingen løsning. I dag er der kun to læger, der kan udføre operationen, forklarer Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Til sommer bliver der dog uddannet yderligere én læge, der kan udføre operationen, og om et år er der udsigt til, at yderligere én læge kommer til. Dermed vil der om et år være i alt fire læger, der kan forestå operationer af den type, der skal hjælpe Ingerlise Pedersen.

Men i løbet af det næste halve år er der altså ikke udsigt til forbedringer.

Ifølge Region Midtjylland vurderer læger, at en udsættelse af en operation efter en hjerneblødning øger risikoen for, at situationen forværres, med en halv procent. Dette betragtes af Region Midtjylland som en relativ lille forøgelse af risikoen.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND i mandagens nyhedsudsendelse kl .19.30.