Ingen royal jul på Marselisborg

Marselisborg Slot er for lille til de kongelige julefest. Derfor holder kongefamilien i stedet jul på Sjælland.

Nysgerrige børnefamilier går forgæves, hvis de til jul forsøger at få et glimt af dronningen foran Marselisborg Slot. Hun kommer nemlig slet ikke til Århus.

I årevis har der ellers i kongehuset været tradition for, at julemaden indtages på Marselisborg. Men sådan bliver det ikke i år. Den kongelige familie er nu blevet så stor, at der efter dronningens mening ikke længere er værelser nok til børn, svigerbørn og børnebørn samt dronningens to søstre og <EM>deres</EM> familier. Det erfarer Århus Stiftstidende.

Kongefamilien tilbringer i stedet julen på det noget større Fredensborg Slot i Nordsjælland.

- Det er alene af pladshensyn, og det er kun i år. Det er bestemt ikke ensbetydende med, at regentparret har droppet traditionen med at holde jul i Århus. Næste år bliver det efter al sandsynlighed igen Marselisborg Slot, der danner ramme om den kongelige jul, siger hoffets informationschef, Lis M. Frederiksen, til avisen.

Ifølge ugebladet Her &amp; Nu et det kronprins Frederik og prins Joachim, der har presset på for at få flyttet julefesten. På Marselisborg har juleaften altid været på de voksnes præmisser. For eksempel er der aldrig blevet danset om juletræet. Heller ikke da Frederik og Joachim selv var børn. Ved at flytte festen til Fredensborg håber prinserne, at det bliver til en lidt mere børnevenlig jul.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14691">Selskab på Marselisborg (5/7-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14618">Regentparret rekreerer i Århus (28/6-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13949">12.000 til royal fødselsdag (16/4-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12837">Lilleprinsen holder jul i Århus (17/12-05)</A></STRONG>