Ingen miljøvagter alligevel

Der kommer ingen miljøvagter i den danske natur. Politikerne har opgivet idéen fordi det vil gå ud over den personlige frihed.

Folketinget opgiver nu tanken om et korps af miljøvagter, der skulle dele bøder ud til de danskere, der sviner i naturen. I stedet vil politikerne gøre det nemmere for politiet at straffe miljøsvin på pengepungen.

Formanden for Folketingets Miljøudvalg, Venstres Ejvind Vesselbo, sagde ellers sidste år, på bagrund af TV2/ØSTJYLLAND?s "Stop Svineriet" kampagne, at han ville kæmpe for vagtkorpset, som han syntes var en rigtig god idé.

Men den idé er altså nu blevet skrinlagt.

- Det har vist ikke at være så god en ide alligevel. Problemet er, at det går ud over den personlige sikkerhed, at have alle mulige vagtværn rendende rundt for at udstede bøder, siger Ejvind Vesselbo i dag.

I stedet vil Ejvind Vesselbo nu have undersøgt politiets muligheder for at kunne gribe mere direkte ind over for skovsvinene.

- Idag er det meget vanskeligt for politiet at idømme naturgrisene en bøde. Reglerne er alt for bureaukratiske. De skal gøres enklere så politiet har mulighed for at idømme en bøde på stedet, siger Ejvind Vesselbo.