Ingen 'fodboldfjolser' i Århus

Der vil være ekstra fokus på baneløbere, når fodboldlandsholdet på NRGi Park i Århus møder Irland.

NRGi Park i Århus har igennem flere år været et sted, hvor tilskuere, der ville ind på fodboldbanen, har haft let adgang til grønsværen.

Sikkerheden vil dog være skærpet, når det århusianske stadion onsdag aften lægger græs til
venskabslandskampen mellem Danmark og Irland. Et ekstra hegn og flere vagter skal sørge for, at kampen ikke blive ramt af en ny dansk tilskuerskandale.

- Vi har et stort fokus på baneløbere op til den her kamp, siger John Bundgaard, der er sikkerhedschef i forbindelse med landskampen, til Ritzau.

Sikkerhedschefen har frem mod opgøret været i tæt dialog med Dansk Boldspil-Union (DBU), der for første gang siden kampen i Parken i juni mod Sverige, hvor en tilskuer løb ind på banen og slog ud efter dommeren, skal vise, at man kan arrangere en fodboldkamp uden, at der opstår ballade.

<B>100 vagter skal forhindre skandale</B>
For at hindre et nyt tilfælde vil NRGi Park være dækket op med omkring 100 vagter, mens den omkringliggende atletikbane vil være forsynet med et ekstra hegn. To foranstaltninger som DBU har godkendt.

- Vi har mellem 35-70 vagter til kampene i SAS Ligaen. Og her er vi oppe på omkring det dobbelte, hvilket vil sige, at vi sikkert lander på et trecifret antal vagter. Det har vi været oppe på før, da vi har haft problemer med to grupperinger af AGF-fans, siger John Bundgaard, der dog sætter sin største lid til det nye sikkerhedshegn.

- Hegnet gør, at vi sinker folk, der hopper over banden. Vi har et bredere stykke at arbejde på, og hvis de kommer over banden, så lander de i en lomme. Det betyder, at vi gerne skulle have en større chance for at snuppe dem, siger John Bundgaard om hegnet, der også har været taget i brug i AGF's efterårskampe i SAS Ligaen.