Indvandrer-betjente chikaneres

En gruppe unge i Gellerup står bag grove metoder mod to politielever, som har anden etnisk baggrund end dansk.

En kampagne mod to politielever i Gellerupparken i Brabrand har udviklet sig til så grove chikanerier, at de to overvejer at flytte fra området. Det oplyser formanden for Multikulturel Forening, Rabih Azad-Ahmad, som nu indkalder til møde for at få en forsoning i stand.

Politifolkene har anden etnisk baggrund end dansk, og de er udsat for forfølgelse af en gruppe unge mennesker, mener formanden. De har oplevet chikanerier og et overfald, ligesom de unge har indsamlet underskrifter mod de to.

<B>Foretog anholdelser i sag om dødsvold</B>
Baggrunden er, at eleverne foretog anholdelser, da der opstod uro og vold efter frifindelsen i april af en 21-årig dansk-libaneser i en sag om dødsvold. Uroen opstod blandt familiemedlemmer og venner til den afdøde Murat Karabulut.

- Vi ønsker, at der sker en forsoning, så de to politielever kan følge sig trygge ved at arbejde i Gellerupparken, siger Rabih Azad-Ahmad.

- De to er et forbillede for mange her i området. De har ikke mindst en vigtig betydning i forhold til rekruttering af nye politielever med anden etnisk baggrund, tilføjer han.

Mødet finder sted torsdag aften. Deltagerne er ifølge formanden de 'relevante aktører' - men ikke de to omtalte politielever selv.