Indstigning forrest i bussen?

Hvert år kører århusianere sort for omkring 10 millioner kroner. Midttraffik overvejer nu, om der skal sættes stop for selvbillettering.

Det specielle system i bybusserne i Århus, står for fald. Hvert år tager århusianere nemlig på halvanden million ubetalte busture. Eller 3,5 procent af passagerne i bybusserne kører sort.

I sidste uge fortalte flere i blandt andet Århus Stiftstidende, at man simpelthen satser på, at det bedre kan betale sig at køre sort, idet chancen/risikoen for at møde en kontrollør er meget lav.

Én løsningsmodel er, at kommunen sætter flere mand ind til kontrol end de 25, der arbejder på opgaven i dag. En anden er, at lade buspassagerer billettere forrest i bussen, som man for eksempel kender det i København.

- Ingen århusiansk grundlov siger, at vi her i byen skal man køre på en anden måde end i resten af landet, men der er nu også gode argumenter for at gå ind ad bagdøren, siger kontrakt- og indtægtschef Peter Feilberg Schjødt i Midttrafik til Århus Stiftstidende.

Fra Århus Kommune lyder det dog, at man ikke har aktuelle planer om at ændre systemet.

<B>TV 2 | ØSTJYLLAND ser nærmere på den specielle Århus-model med indstigning bag i bussen i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.</B>