Indsamler penge til pædagoger

En gruppe forældre til børn i århusiansk institution vil indsamle penge til pædagogerne. Men det er ulovligt, mener kommunen.

En gruppe forældre fra Beder har taget et utraditionelt initiativ for at støtte pædagogerne i deres børns daginstitution.

På grund i den seneste tids forældreblokader og pædagogstrejker får forældrene automatisk tilbagebetalt et beløb på op til 2.500 kroner af Århus Kommune.

Jan Dyrberg, der har to børn i Børnehuset Amaliegården, har beslutte sig for at sætte de 2.500 kroner ind på en konto, hvis formål er at støtte pædagogerne økonomisk. Også andre forældre bakker op om Jan Dyrbergs idé, og de håber, at endnu flere vil følge deres eksempel.

Ud over at samle penge ind via den nyoprettede bankkonto har forældrene også planer om at samle yderligere penge ind ved at placere en raslebøsse på Amaliegården. Senere kan pædagogerne selv beslutte, hvad pengene skal bruges til.

Ifølge børn- og ungechef i Århus Kommune, Ole Kiil Jacobsen, er det ulovligt at bruge en daginstitution til at indsamle penge til, hvad der efter hans mening er et politisk formål. Han vil derfor have indsamlingen stoppet.