Indbrudstyvens råd: Nabohjælp virker bedst

Tidligere indbrudstyv anbefaler nabohjælp, som ifølge ham er et af de bedste værktøjer mod indbrud

- Nu kan man se deroppe. Det er jo sådan et drømmested for mig som tyv, siger Robert Nyborg, der er tidligere indbrudstyv på fuld tid, til TV 2 | ØSTJYLLAND, mens han peger mod et hus.

Robert Nyborg fra Horsens har begået adskillige tyverier i Aarhus og omegn, men i dag er han foredragsholder for netop at hjælpe andre med at undgå at få ubudne gæster i deres hjem. Og et af de bedste råd han kan give er at organisere nabohjælp.

- Nabohjælpen skræmmer i hvert fald tyven, fordi tyvens største fjende, er at blive set. Og i de områder, hvor der virkelig er en fungerende nabohjælp, der forsvinder tyvene også fra, siger Robert Nyborg.

- Nabohjælpen er blevet mere organiseret, og der er mange gode værktøjer inde på nabohjælp-siden, hvor man får en SMS, så man bliver mindet om, at nu er denne her på ferie, og husk lige at tømme postkassen, og husk lige at kigge efter huset. Så ja, det vil jeg helt klat anbefale, at man får det organiseret noget bedre, siger han.

Fangede selv tyve: Nabo-hjælp virker

Nabohjælp kan ikke forhindre indbrud alene

Et af stederne, hvor beboere selv har oplevet effekten af nabohjælp, er i et villakvarter i det norlige Aarhus. Her har naboer i længere tid hjulpet hinanden med at forhindre indbrud.

- Vi vil da meget gerne have, at hvis vi sidder nede i Spanien, at der lige er nogen, der kigger efter huset, siger Kurt Jensen, der er pensionist og bor i kvarteret.

Hos Østjyllands Politiet kan de bekræfte, at der er færre indbrud på grund af nabohjælp, og det er de glade for. Den tidligere indbrudstyv Robert Nyborg konstaterer dog også, at nabohjælp ikke forhindrer indbrud alene.

- Alene virker den ikke, for hvis folk er på arbejde og ikke viser mig, at de har set mig som tyv, så kikser nabohjælpen, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du høre den tidligere indbrudstyv Robert Nyborg fortælle om, hvordan man bedst kan sikre sig mod indbrud, og hvilken effekt nabohjælp har på indbrudstyve.

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend

20210103-115944-L-1920x1277we

Mangel på corona-vaccine: Borgere vil få aflyst deres tider

jesper

play Aktører mangler nuancer i brændeovns-debatten: Nu er et nyt forskningsprojekt på vej

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter