Ildregatta skal betale for skader

Mesterskab i fyrværkeri ved regattaen i 1999 endte med skader på bygninger og personer. Nu er Turistforeningen for Silkeborg og Gjern blevet dømt til at betale for skaderne.

Ildregattaen i Silkeborg i 1999 bliver en dyr affære for Turistforeningen for Silkeborg og Gjern. Vestre Landsret har dømt turistforeningen til at betale for de skader, der skete, da gnister fra et fyrværkeri bredte sig og lavede skader på personer og bygninger.

Umiddelbart skete der skader for 124.000 kroner, men foreningen blev også dømt til at betale for de skader, der måtte vise sig senere.

I forbindelse med Ildregattaen arrangerede turistforeningen danmarksmesterskab i fyrværkeri, og fem fyrværkerifirmaer var indbudt.

I kontrakten havde turistforeningen accepteret, at den forsikrede firmaerne mod eventuelle skader. Foreningen tegnede en ansvarsforsikring, men i betingelserne fremgik det tydeligt, at forsikringen ikke dækkede de produkter, som firmaerne anvendte. Og det var netop fejl i nogle bomber, der afstedkom ulykken.

Turistforeningen mener, at forsikringsselskabet burde betale, fordi den havde rådgivet foreningen dårligt, men det afviser landsretten. Foreningen havde selv accepteret undtagelsen i forsikringen, og dermed står turistforeningen alene med smerten. Ud over de 124.000 kroner i erstatning skal foreningen af med 63.000 kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_18e

Siv lever efter sin menstruationscyklus: - Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier