Ikke sikkert med billig Arriva-afgang

Arrivas planer om at tilbyde forretningsfolk at rejse mellem Århus og København for blot 150 kroner hænger i en tynd tråd.

Driftsdirektør i Banedanmark Henrik Jørgensen oplyser, at der ikke foreligger en konkret ansøgning fra Arriva om plads på jernbanenettet mellem Århus og København, og Banedanmark har netop behandlet ansøgninger for nettet for 2008. Men hvis kapaciteten ikke er fyldt ud, kan Arriva godt komme ind.

Det kan dog blive svært, for de aftaler, som staten har indgået med topoperatører, har fortrinsret på nettet. Det kaldes den offentlige servicetrafik. Det er hele DSB's kørsel samt Arrivas kørsel i Midt- og Vestjylland. Vil Arriva køre på strækningen København-Århus, er det ikke som en del af en offentlig kontrakt, så derfor kommer de bagerst i køen.

- Det kræver, at man holder sig fri for alt, hvad der bliver brugt til offentlig servicetrafik. Så hvis man ønsker at køre på tidspunkter, der er udfyldt at offentlig servicetrafik, kan man ikke få plads, siger Henrik Jørgensen.

Banedanmark administrerer den bekendtgørelse, der sætter rammerne for, hvem der kan bruge jernbanenettet.
/ritzau/

<a href="http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=14022" target="_blank">Læs også: Arriva forbereder billige tog mellem landsdelene (11/5-2007)</a>