Ikke råd til planlagt supersygehus

Drømmene om nyt Skejby Sygehus i verdensklasse hænger i tynd tråd. Regeringen har kun tilbudt halvdelen af de nødvendige penge.

Østjyderne kan godt glemme drømmene om at få enestue med eget badeværelse på det kommende supersygehus ved Skejby. De penge, som regeringen i dag satte af til projektet, rækker nemlig kun fællesstuer med fire senge.

Sådan frygter projektdirektøren for Det Nye Universitetssygehus i Århus, at det kommer til at gå, hvis projektet ikke tilføres flere penge.

Regeringen løftede i dag sløret for, hvor mange statsmidler, der er sat af til at opføre den hospitalsby, der i de kommende år skal rejse sig ved siden af Skejby Sygehus.

Og de 6,35 milliarder kroner rækker ifølge projektdirektøren ikke engang til at bygge lige så mange kvadratmeter, som man mister, når de 100 år gamle bygninger Amtssygehuset, Kommunehospitalet og Marselisborg Hospital skal lukkes og erstattes af Det Nye Universitetssygehus (DNU)

Ifølge projektdirektør Morten Weise Olesen har regionspolitikerne udtrykkeligt bedt ham holde fast i det ambitionsniveau for DNU, der indbærer enesengsstuer, moderne faciliteter til patienter og pårørende og til forskning.

- Jeg er spændt på at høre, om regionsrådet fastholder det nu, med de her snævrere rammer, og hvad regionen vil gøre rent politisk, siger Morten Weise Olesen

Regionsformand Bent Hansen (S) er dog mere optimistisk:

- Vi skal have bygget det nye ambitiøse universitetshospital i Århus, og nu skal vi igang. Og skal vi selv finde nogle penge, når vi kommer 5-6-7 år frem, eller kan vi dokumentere, at staten skal bidrage mere, jamen så er det den udfordring, vi har. Det værst tænkelige er at gå i coma og tænke "Nej, vi vil overhovedet ikke gå i gang før vi har alle pengene", siger Bent Hansen.