Ikke noget værd

Stjålne Apple-produkter mister deres værdi

Ny udvikling gør stjålne Apple-produkter værdiløse, og det glæder Østjyllands Politi.

Baggrunden er, at produkterne, efter den seneste opdatering fra Apple, ikke kan startes op uden at kende koden til Apple-id,

hvis de har været registreret.

- Man kan sige, at det gør Apple-produkterne værdiløse, da de ikke kan låses op og bruges. Man skal bruge Find My iPhone/Mac/iPad og iCloud, siger Thomas Hinge, der er politikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han forklarer, at hvis man får stjålet sit Apple-produkt og er koblet til de tjenester, som er nævnt ovenfor, kan man fra en anden enhed gå ind og opdatere den stjålne genstand, melde den stjålet og oplyse sit mobilnummer. Når man har gjort det, vil tyven eller hæleren skulle bruge ens kode til Appel-id for at få liv i Apple-produktet igen.

Og det kender de forhåbentlig ikke.

Østjyllands Politi har de seneste uger fået flere anmeldelser fra østjyder, som har fået stjålet appelprodukter. De er efterfølgende blevet ringet op af personer, som har villet have dem til at oplyse deres Apple-id.

Se: Truet til at udlevere iPhone

- Nogle har ringet til anmelderne i god tro, da de troede, at de havde købt en iPad lovligt, siger Thomas Hinge og advarer:

- Du må aldrig oplyse dit Apple-id til nogen, der kontakter dig for at få det. Aldrig.

På denne måde kan mange produkter fra Apple blive værdiløse, hvis man husker at bruge tjenesterne.

På samme måde kan det være, at personen, der i god tro har købt ens Apple-produkt, vil levere det tilbage, når de opdager, at det er en hælervare.