Igen strejke i Ny Silkeborg

Daginstitutionerne lukket i dag. Også socialrådgiverne i Århus har taget strejkevåbnet frem på ny.

Forældre og børn i Ny Silkeborg (de nuværende kommuner Silkeborg, Them, Gjern og Kjellerup) mødte i morges igen lukkede døre til deres daginstitutioner.

Med et snævert flertal besluttede pædagoger, pædagogmedhjælpere og klubmedarbejdere i den nye kommune på et møde mandag aften at genoptage sidste uges arbejdsnedlæggelse og holde en faglig dag tirsdag.

I en udtalelse fra aftenens møde hedder det:

'Det er stærkt utilfredsstillende, at Ny Silkeborg Kommunes kommende borgmester, Jens Erik Jørgensen, på KL's Repræsentantskabsmøde torsdag den 28. september har stemt for, at kommuneaftalen mellem regeringen og KL (Kommunernes Landsforening, red.) ikke skal genforhandles, men alene overholdes! Borgmesteren havde ellers stillet os alle i udsigt, at han ville arbejde for flere penge til Silkeborg'.

Også på en række andre offentlige arbejdspladser i Østjylland er arbejdet nedlagt i dag.

Blandt andet vil socialrådgiverne og andre medarbejdere i Århus Kommunes Social- og Beskæftigelsesforvaltning bruge dagen på fagligt møde.

Ligeledes er en lang række skoler og børnepasningen i Ny Randers, Favrskov og Århus ramt af arbejdsnedlæggelser. Det samme er ældreplejen i Århus.

På det private område har havnearbejderne i Århus nedlagt arbejdet, og byens stilladsarbejdere mødes til fagligt møde kl. 12.

Få de seneste nyheder om konflikten i dagens og aftenens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND og på vores særlige hjemmeside <A href="http://www.tv2oj.dk/MiniSites.asp?SideId=1219"><STRONG>Aktioner mod besparelser</STRONG></A>.