I Odder vil de unge gerne tale om hash og misbrug

Rapperen Niarn talte onsdag med unge om stof- og alkoholsmisbrug

Onsdag var der hash på skoleskemaet på Odder Gymnasium. Omkring 280 unge fra produktionsskolen, ungdomsskolen og gymnasiet skal dagen igennem høre fælles oplæg og arbejde i forskellige workshops.

Arrangementet hedder Spot On, og formålet er at skabe opmærksomhed om og reducere forbruget af alkohol og andre rusmidler. De unge mener, det er vigtigt med et arrangement som dette.

- Det synes jeg helt sikkert, for Odder er jo også en by, hvor der bliver solgt mange stoffer og sådan. Så jeg føler helt sikkert, det er noget, som alle vil have godt af at få at vide og høre, siger Christine Gammelgaard Rasmussen, der går i 1. g på Odder Gymnasium.

Flere unge ryger hash på daglig basis

Rektor på Odder Gymnasium er dog ikke helt enig i, at der er et større problem med stoffer i Odder end andre steder, men det er stadig en vigtig problematik.

- Jeg tror, Odder er rimelig gennemsnitlig. Men derfor skal vi alligevel gøre noget ved det, for kunne vi nu blive mindre end gennemsnittet i den her sammenhæng, så er det vores ambition, siger rektor Lars Bluhme.

Det fælles oplæg stod rapperen Niels Roos, bedre kendt som Niarn, for, mens blandt andre Kræftens Bekæmpelse, Østjyllands Politi og Rådet for Sikker Trafik havde arrangeret workshops for de unge.

Forbruget af hash er de seneste år steget blandt de unge. Nye tal fra Center for Rusmiddelforskning viser, at op mod 17.000 unge har et dagligt forbrug af hash. Det er langt flere en tidligere antaget

I denne uge sætter TV 2 | ØSTJYLLAND fokus på emnet. Du kan se mere i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30.

I videoen øverst på siden kan du se mere fra SPOT ON på Odder Gymnasium.