I dag stiger priserne på tog og bus

I gennemsnit stiger priserne med 2,1 procent. Prisen for et pendlerkort stiger til 380 kroner.

Den offentlige transport bliver dyrere fra i dag.

Tiden, hvor man kunne købe en busbillet for en flad mønt er nu slut. Automaterne kræver nu mindst to mønter - prisen er nemlig steget til 22 kroner.

Begyndelsen af et nyt år medfører nemlig nye priser på offentlig transport. 

Læs også Taxachauffør: Kig op i trafikken - også når du er fodgænger

Hvert år bliver priserne reguleret til at følge den almindelige prisudvikling i Danmark, og 2019 er ingen undtagelse. 

Prisstigningerne blev offentliggjort i efteråret, men træder i kraft over hele landet i dag søndag 20. januar. 

Prisstigning på to procent

I gennemsnit stiger priserne for at køre med bus, tog og metro på Sjælland med 2,1 procent. Det sker efter fastsættelse fra Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen.

01:25

Knud elsker at køre i bus, men måske skal han fiske en ekstra to-krone op af lommen næste gang.

Luk video

Samtidig gennemføres der 21 mindre zonetilpasninger – alle ud fra princippet om, at det skal være nemt og overskueligt at være kunde i den offentlige transport, lyder det fra  Din Offentlige Transport (DOT).

- Trafikselskaberne arbejder målrettet på at gøre det så nemt som muligt at være kunde i den offentlige transport. Med den store takstreform i 2017 fik vi rettet priserne ud, så kunderne kan have tillid til, at rejsekortet er billigere end enkeltbilletten. Strategien er at gøre det nemt og overskueligt for kunderne med rejsekort og rejseplan.

Ændringerne

 • Prisen for rejser med det almindelige rejsekort stiger med:
  • Én krone for to zoner, syv-otte zoner, 10-28 zoner
  • 50 øre for tre zoner
  • 1,50 krone for ni zoner
  • To kroner for 29-30 zoner 
 • Enkeltbillet til 16 zoner, 18 zoner og mere end 19 zoner stiger med to kroner.
 • Prisen for pendlerkort (rejsekort og mobil) for rejser fra 7-14 zoner stiger mellem 30 og 110 kroner for 30 dage. 13 procent (cirka 18.000 kunder) af det samlede antal pendlerkortkunder i DOT-regi vil opleve en prisstigning på mere end fem procent. De øvrige 87 procent får ingen eller mindre prisstigninger. I alt foretages der cirka en million rejser hver dag i den kollektive trafik på Sjælland (DOT).
 • Billetter til turister forenkles under navnet City Pass og kan bruges fra én til fem dage. I den forbindelse stiger prisen på City Pass 1 dag (zone 1-99) med 10 kroner.

Kilde: Din Offentlige Transport (DOT)

- Nu forenkler vi antallet af billettyper, så det bliver endnu nemmere at finde den billigste billet, lyder det fra bestyrelsesformanden for Din Offentlige Transport, Camilla Struckmann.

Prisen på enkeltbilletter i Midttrafik stiger med to kroner. Ændringen betyder, at en to-zoners enkeltbillet til voksne stiger fra 20 kroner til 22 kroner. Prisen for to-zoners enkeltbilletter har været uændret siden 2011, oplyser  Midttrafik på deres hjemmeside.

Læs også Plantebaseret drik kan erstatte mælken i dit køleskab meget snart

Desuden stiger prisen for et pendlerkort mellem én og to procent. Det betyder, at et to-zoners pendlerkort til 30 dage stiger fra 375 kroner til 380 kroner.