- A' hva' for en afdeling?

Snart bliver afdelingsnavne mere mundrette

Anæstesiologisk Afdeling, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling og Kirurgisk

Gastroenterologisk Afdeling.

Lange navne på hospitalsafdelinger, som i dag kan virke forvirrende for mange patienter.

Det vil politikerne i Region Midtjylland lave om på, så navnene bliver langt mere mundrette. Derfor har de siden efteråret 2013 efterlyst hjælp fra borgerne til at finde på nye navne.

Se: Slut med volapyk

Nu er regionens Hospitalsudvalg klar med de første bud på nye navne. Hvis navneforslagene bliver vedtaget vil for eksempel Anæstesiologisk Afdeling ikke længere hedde Anæstesiologisk Afdeling, men derimod Bedøvelse og Intensiv.

Det samme er gældende for Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling og Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling, som vil skifte navn til henholdsvis Kvinder og Fødsler og Mave- og Tarmkirurgi.

Det er dog endnu uvist, hvornår de nye navne er til at finde på skiltene rundt omkring på de østjyske hospitalsafdelinger.

Ifølge formanden for Hospitalsudvalget, Anders Kühnau (S), vil det foregå som en løbende proces, så både patienter og personale kan vænne sig til de nye navne:

- Nu skal vi jo ikke fare ud og købe nye skilte i morgen. Jeg tænker faktisk mere, at vi kan begynde at bruge de nye navne i takt med at afdelingerne flytter ind på nye hospitaler i bl.a. Skejby og Gødstrup, siger Anders Kühnau.

Det er nu op til regionsrådet i Region Midtjylland endeligt at vedtage de nye navne.

Se hele listen over Hospitalsudvalgets forslag til afdelingsnavne ved at klikke her.