Hussalget boomer flere steder i Østjylland

Hussalget i hele landet er steget med 60 procent på fem år. I Østjylland går det især godt i Horsens og Aarhus, viser nye tal fra Boligsiden.dk

Husene på det danske boligmarked skifter ejere hurtigere, end de har gjort længe, og på blot fem år er antallet af solgte huse på landsplan steget eksplosivt.

Det viser en opgørelse over boligsalget i første halvår fra 2012 og frem til i dag.

quote  Horsens og Bornholm sniger sig med i top 10 med stigninger i hussalget på omkring 30 procent

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør, Boligsiden.dk

Mens der fra januar og frem til 1. juli i år blev solgt 23.517 huse, lyder tallet for den tilsvarende periode tilbage i 2012 på 14.566 handler. Der er dermed tale om en stigning på 61 procent.

- Generelt er der tale om en bemærkelsesværdig udvikling i samtlige af landets regioner. Stigningerne i salget ligger på mellem 41 procent i Region Nordjylland og hele 92 procent i Region Sjælland, der indtager en klar førsteplads som det område, hvor stigningen har været mest markant, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Aarhus og Horsens i top 

Hun henviser til en generel vækst på hele boligmarkedet som årsag til, at vi ser et så højt bundniveau for selv de regioner, der har oplevet de mindste stigninger. 

- Udviklingen henover det seneste år indikerer, at samme tendens kommer til at fortsætte et godt stykke tid fremover. I forhold til første halvår 2016 ses de største stigninger netop i flere af de københavnske omegnskommuner, siger Birgit Daetz og tilføjer:

- Det er dog også værd at tage notits af, at kommuner som Svendborg, Morsø, Horsens og Bornholm sniger sig med i top 10 med stigninger i hussalget på omkring 30 procent.

Den kommune i landet, hvor der er blevet solgt flest huse i årets første seks måneder, er Aarhus med 1.182 handler. På fem år er salget steget med lidt over 50 procent.

233 dage at sælge et hus

Det tager i gennemsnit 233 dage at sælge et hus i Østjylland. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

Der er dog forskel på, hvor hurtigt det går, alt efter hvor henne i Østjylland man bor.

I Norddjurs kommune tager det i gennemsnit 397 dage at få solgt sit parcelhus, men det i Aarhus kun tager 144 dage.

Siden første halvår af 2016 er liggetiderne steget i Norddjurs og Favrskov, mens det er gået frem i alle andre østjyske kommuner.

- Helt generelt går det den rigtige vej i Danmark og i Østjylland. Selvom der stadig er mest gang i boligmarkedet i Aarhus, så har kun to ud af 11 kommuner stigende liggetider, og flere af de østjyske kommuner har fået barberet en måned af liggetiderne. Det er ganske godt og må meget gerne fortsætte, siger chefkonsulent Maria Schougaard Berntsen fra Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Antal solgte huse i 1. halvår i Midtjylland:

Antal solgte huse i 1. halvår i Midtjylland:

2012: 3.652

2013: 3.798

2014: 3.998

2015: 5.274

2016: 5.012

2017: 5.592

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø

Joy Mogensen

play Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

politi

Politiet lukker endnu en vandpibecafe

Vaccine dosis.

play Regionerne vil droppe vaccineplanen: - Det fungerer ikke i øjeblikket

Hans Jørgen Haysen

Haysen bliver alligevel ikke ny AGF-sportschef