Husk regnjakken: Risiko for kraftige byger og skybrud

Våd og varm luft over Østjylland. Muligvis kraftige byger, skybrud og torden på vej.

Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Ifølge TV 2 Vejret venter der endnu en sommerdag i Østjylland med risiko for kraftige byger. Et termometer der flere steder vil komme over de 25 grader.

Fra morgenstunden vil det være varmt med temperaturer, der ligger på 18-19 grader.

Ud på eftermiddagen ser det ud til, at der kan opstå kraftige byger. Om de kommer til at opstå, og om det præcis bliver i området på grafikken herunder, er, ifølge vejrvært Ellen Nybo, usikkert. 

01:01

VIDEO: Ud på eftermiddagen og i løbet af aftenen kan der opstå kraftige byger.  Video: TV 2 Vejret

Luk video

Ifølge TV 2 Vejret er det en ustabil situation. Det kan godt være, at bygerne rykker længere nord på. Men der er risiko for kraftige byger ud på eftermiddagen og måske også for torden.

Der er en tendens til, at der kan dannes kraftige byger. Måske kan det give skybrud.

Lars Henriksen, vagthavende meteorolog, DMI 

Risiko for skybrud 

Hos DMI har de varsler ude om, at der kan opstå skybrud i løbet af dagen, men også her er det usikkert hvor og hvor meget regn, der vil falde. 

Rundt i Østjylland ser varslerne således ud hos DMI.  Foto: DMI

- Det er en situation, hvor vi lige nu har en varm og våd luft over os. Der er en tendens til, at der kan dannes kraftige byger. Måske kan det give skybrud og torden, siger vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen og forsætter:

- Kommer bygerne, kan de blive meget kraftige. Det er ikke sådan, at de sker alle steder. Nogen steder får man måske ikke ret meget. Det kan blive meget lokalt, men området kan også vokse sig større, oplyser Lars Henriksen. 

Læs også Ældre mand mister livet under badetur