HUSET lukker fire måneder før tid

For at lukke ned uden massivt underskud bliver aktiviteterne lukket pr. 1. september.

De kreative værksteder i HUSET i Århus lukker fire måneder før, selve HUSET skal dreje nøglen om for sidste gang.

Beslutningen er taget for at få økonomien til at hænge sammen, når der endeligt lukkes ned den 31. december i år.

Kun medarbejderne i afdelingen for Grafisk Produktion i stueetagen samt Digital Foto og fotostudiet på 1. sal er ligesom HUSETs ledelse ansat året ud.

Grafisk Produktion råder i dag over en større maskinpark af avanceret print-udstyr, hvoraf en stor del er bundet af leasing-aftaler, der løber ind over årsskiftet. Grafisk Produktion er samtidig den afdeling af HUSET, der har størst omsætning, og ved at holde computere, printere og trykfaciliteter åbne for publikum året ud, styrkes den samlede økonomi i afviklingsperioden.

HUSET skal forlade adressen på Vester Allé den 31. december i år, men hvad der så skal ske med bygningen, er stadig et åbent spørgsmål.

Først i løbet af maj måned vil kommunen fremlægge konkrete planer for den fremtidig brug af bygningen, som i følge forligsteksten skal ombygges til et Musikkens Hus.

- Med sidste års store sparerunde i baghovedet, kan man jo tvivle på, at der vil være råd til at renovere bygningen lige med det samme. Tomme kommunale bygninger er udsatte, så vi har for længst foreslået kommunen at forlænge af HUSETs brugsret ind i det nye år. Det vil give kommunen tid til at lave en realistisk indflytningsplan for de kommende beboere - og HUSET vil få mulighed for at konsolidere sine fremtidsplaner, siger HUSETs leder, Merete Kirkegaard i en pressemeddelelse.

HUSET venter stadig på svar på spørgsmålet om forlængelse, så p.t. er HUSETs medarbejdere sagt op med virkning fra 1. oktober.