Hurtigfærge mellem Århus og Mols

Skal Syddjurs gøres mere attraktiv, kan en hurtigfærge være af stor betydning, mener erhvervstænketank.

Det skal være muligt at arbejde i Århus og så tage en færge hjem til Syddjurs, nærmere bestemt Skødshoved. En færge med en overfart på maksimalt en halv time.

Det mener i hvert fald Ole Paaske, som er lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

- En hurtigfærge med fem daglige dobbeltture vil gøre det attraktivt at arbejde i Århus og bo på Syd-Djursland, siger Ole Paaske til Århus Stiftstidende.

Ole Paaske er en del af en arbejdsgruppe, som nu skal vurdere økonomien i færgeprojektet, som er peget på som positivt for områdets udvikling af en erhvervstænketank i Syddjurs Kommune.

Ole Paaske peger, ifølge avisen, på, at en eventuel færge er nødt til at komme med en garanteret levetid, hvis man ikke skal lokke nye beboere til området, og så trække transportmuligheden væk under dem igen.

- Hvis færgen kommer, skal det ske med udgangspunkt i en garanti. Ruten skal eksistere i mindst 10 år. Kun hvis der er en sådan garanti, vil færgen have den effekt, som er målet: At både arbejdsgivere og arbejdstagere begynder at disponere efter den, siger han.

I Århus er borgmester Nicolai Wammen (S) begejstret for idéen, men understreger, at der ikke kan blive tale om økonomisk støtte til projektet fra Århus Kommune.