Hurtige betjente i Østjylland

Politiet i Østjylland rykker hurtigere ud end deres kolleger de fleste andre steder i landet. Det skyldes et stort fokus på hasteopgaverne.

I gennemsnit rykker politiet ud på godt 11 minutter i Danmark.

Men i de tre kredse, der nu er slået sammen til Østjyllands Politi, går der kun mellem syv et halvt minut og ni minutter, før politiet er på pletten.

Det viser en opgørelse over de forskellige kredses responstider, som politiet har offentliggjort for første gang.

Morten Anker Jensen, der er chef for beredskabet i Østjyllands Politi og den ansvarlige for responstiderne, siger, at betjentene når hurtigt frem til hasteopgaverne, fordi de længe har holdt fokus på at rykke ud så hurtigt som muligt.

- Det er et langt sejt træk, fastslår han. - Det gælder om at få prentet ind i hovedet på folk, at der står nogen i den anden ende, som virkelig har brug for vores hjælp, og så skal vi knageme også komme hurtigt ud af røret. Så hurtigt, vi kan, i hvert fald, forklarer Morten Anker Jensen.

Men han erkender, at det er en fordel for Østjyllands Politi, at der ligger store byer i deres område, i modsætning til andre politikredse i landområder, hvor der er langt mellem de små byer, og det derfor kan tage lang tid at nå frem til gerningsstedet.

De netop offentliggjorte tal er fra september til december sidste år. De skal bruges til at afsløre om den politireform, der nu er trådt i kraft, har gjort politiet hurtigere eller langsommere. /ritzau/