Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at indberette til skat

Hotellernes brancheorganisation Horesta mener, at udlejningstjenesten Airbnb slipper for let i regeringens deleøkonomiske strategi.

Regeringen præsenterer mandag sin strategi for deleøkonomi med 22 initiativer.

Blandt andet vil regeringen hæve skattefradraget for korttidsudlejning af boliger for udlejere, som benytter en tjeneste, der indberetter til skat.

Hos hotellernes brancheorganisation Horesta synes administrerende direktør Katia K. Østergaard, at udlejningstjenesten Airbnb slipper for let i regeringens deleøkonomiske strategi.

- Vi havde gerne set, at Airbnb som professionel platformsvirksomhed var blevet pålagt at indberette udlejers indtægt til Skat, siger hun.

Bare i Aarhus er der 2600 aktive værter og mere end 150.000 overnatninger det seneste år. Det giver en samlet indtægt på 32 millioner kroner ved udlejningerne.

Ingen garanti

- Nu forsøger man at skabe et incitament, men der er jo ingen garantier for, at det kommer til at virke. Det afgørende for os er, at man har pligt til at indberette til Skat, når man har så stor en omsætning, som Airbnb har som platform, siger hun.

Regeringen lægger op til, at det skal være attraktivt, men frivilligt, for tjenester som Airbnb at indberette brugernes indtægter til Skat.

Ifølge Politiken vil regeringen hæve bundfradraget ved korttidsudlejning af boliger fra 24.000 til 36.000. Samtidig vil det blive muligt at udleje en bolig med bopælspligt i 90 dage.

Anne List Toft lever af at udleje sin lejlighed ud gennem Airbnb. Indkomsten lever hun af, mens hun starter virksomhed op.

Unfair konkurrencefordel

Hvis man ikke bruger en tjeneste, der indberetter til Skat, kan man ifølge forslaget leje ud i 30 dage.

Det er dog en betingelse, at man benytter en tjeneste, der selv indberetter indtægten til Skat digitalt.

Ifølge Horesta har Airbnb i dag en unfair konkurrencefordel på det danske marked. Katia K. Østergaard beskriver det som, at der på den ene side af gaden kan ligge en lille kro, hvor ejerne skal betale skat og moms og indberette statistik om kunderne.

På den anden side af gaden kan der bo et ægtepar, der udlejer et værelse via Airbnb, og ikke skal leve op til de samme krav som kroejerne.

Under andre storbyer

Katia K. Østergaard mener dog, at det er positivt, at der i regeringens strategi er lagt op til en begrænsning af, hvor mange dage man må leje sin bolig ud.

- Det er rigtigt positivt. Man kan så diskutere, hvor den grænse skal ligge. Fra regeringens side har man lagt sig på 90 dage. I Amsterdam har man lagt sig på 60. Jeg havde gerne set, at vi lå på samme niveau som de andre storbyer, siger hun.

 Fra 1. april 2016 til 1. april 2017 brugte 732.000 gæster Airbnb i Danmark, viser platformens egne tal.

Deleøkonomi

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat