Høsten er i hus, men den er ikke helt som den plejer

Mængden af vinterbyg er mindre end den plejer at være

01:50

For de østjyske landmænd er det lige nu en skøn tid på året, høsten af vinterbyggen er ved at være i hus. Det er dog ikke alt der i år er fryd og gammen for landmændene. 

Læs også Sol og varme sender mejetærskerne på arbejde

Jeg vil indrømme, at det skuffede mig en lille smule, for jeg synes, at det har stået og set godt ud hele sæsonen, men da vi så kom i gang med at få det vejet, så kunne vi godt se, at vi havde ti tønder mere på hvert læs, siger formand for Østjysk Landboforening Henrik Nielsen.

Og problemet, det skal nok findes i det danske sommervejr.

Jeg tror vinterbyggen stod i starten af juli måned og manglede vand, jeg tror, at vi alle kan huske, at der var en dejlig varm periode i juni måned, og så kom regnen senere i slutningen af juni. Det skulle have været byttet om, siger Henrik Nielsen. 

Læs også Årets første høst: Succes med dyrkning af elefantgræs

Selvom det står skidt til med mængden af vinterbyg, er der dog ikke kun negative ting ved årets høst. Kvaliteten er nemlig bedre, end den plejer at være.

Det positive er, at det er en rigtig god kvalitet med hensyn til protein, der er et to procent højere protein-indhold end sidste år, siger Henrik Nielsen.