Hør interview med Kurt Westergaard

Den århusianske bladtegner glæder sig især over, at øksemand ikke gik til angreb på hans barnebarn. Hør interview her.

Efter fredagens overfald på Kurt Westergaard i hans hjem i Viby, glæder den østjyske tegner sig ikke kun over, at han selv overlevede.

Kurt Westergaards fem-årige barnebarn var også til stede i boligen, men heldigvis gjorde gerningsmanden ikke barnet fortræd.

- Det vigtigste for mig var, at min barnebarn ikke kom noget til. Jeg havde to valg: Jeg kunne være stået op mod den indtrængende inde i stuen, og så var jeg blevet slået ihjel lige foran mit barnevogn. Den anden mulighed var at trække mig tilbage til sikringsrummet med den viden, at PET havde fortalt mig, at sådanne mennesker først og fremmest går efter deres ofre. Deres familiemedlemmer interesserer dem ikke, fortæller Kurt Westergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Imens Kurt Westergaard befandt sig i sikringsrummet i sit hjem forsøgte overfaldsmanden at trænge ind i rummet. Den århusianske bladtegner kunne samtidig høre gerningsmanden råbe på den anden side af døren.

- Der var nogle forbandelser og skældsord på noget gebrokkent dansk. Noget med 'idiot' og sådan noget. Og at de ville komme igen.

Du kan høre hele interviewet med Kurt Westergaard ved at klikke i boksen ovenfor til højre.