Holder tyvene i kort snor

Politiet ønsker god jul til indbrudstyvene

02:01

1 af 2

De kommende dage er den absolutte højtid for de østjyske indbrudstyve. De seneste fire år har der i gennemsnit været 259 indbrud i Østjylland i juledagene.

I et forsøg på at dæmme op for de mange indbrud tager Østjyllands Politi i år på forebyggende julebesøg hjemme hos dem, der er kendt for at rykke ud med handsker og brækjern i stedet for at danse om juletræet.

Under besøget hos de velkendte indbrudstyve fortæller politiets betjente blandt andet, hvorfor tyvene gør klogt i at holde sig på måtten.

- Vi kommer ud og besøger nogle af vores tidligere kriminelle og nogle af dem, som kommer på udgang, som vi måske kunne frygte ville lave indbrud her i julen. Så dem tager vi et besøg hos og kommer ud og ønsker god jul og fortæller, at vi er her, siger vicepolitiinspektør Claus Danø fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND

Se: Gode råd fra en tidligere tyv

- Vores erfaring siger, at hvis vi er ude at markere, at vi holder øje med dig, så vil nogle af de her holde sig fra at begå indbrud i julen.

Trods politiets præventive indsats erkender Claus Danø, at politiet ikke kan forhindre alle indbrud. Han er dog overbevist om, at de ekstraordinære julebesøg har en effekt.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at der er mange, der ikke fejrer jul, men render rundt og laver alt muligt andet. Det forsøger vi at sætte en stopper for med vores juleindsats. Men vi ved også godt, at vi ikke kan nå hele vejen rundt.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om Østjyllands Politis indsats mod juleindbrud.