Hold på hat og briller: Stærk vind på vej til Østjylland

Weekendvejrets overskrift er kraftig blæst, og samtidig er der risiko for byger i lange perioder

00:59

Det kan godt være, at det endelig er fredag, og mange ser frem til weekenden. Men det skal man ikke gøre på grund af vejret. For der er nemlig udsigt til en særdeles blæsende weekend med risiko for vindstød af stormstyrke især på Djursland.

Meteorologerne hos DMI varsler storm med vindstød af orkanstyrke natten til søndag. Stormen hedder Ingolf. 

- Lørdag starter skyet, og selvom man kan se lidt til solen op af dagen, så er der også risiko for byger. Og så bliver det meget blæsende med en frisk vind til kuling allerede fra morgenstunden, siger vejrvært på TV2 Vejret, Ellen Nybo Hansson.

Især på Djursland og ved Ebeltoft er der udsigt til rusk i træerne.

- Her kan vi komme op på lige i underkanten af vandstød af stormstyrke. Vi når samtidig højst op på en 11-12 grader, siger Ellen Nybo Hansson.

Læs også Frustreret bilist: Tænk dig om, når du kører i regnvejr

I løbet af natten til søndag ser det så endda ud til, at vinden tager til.

- Søndag morgen ser ud til at blive endnu mere blæsende. Vinden aftager dog i løbet af dagen, men er dog med til at holde temperaturerne på max ni grader søndag, lyder den nedslående melding fra vejrværten.

Stormen Ingolf vil især langs den jyske vestkyst byde på vindstød af orkanstyrke, ligesom forhøjet vandstand kan følge i dens fodspor, varsler DMI.

- Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver det meteorologiske institut.

Du kan se hele fredag aftenens vejrudsigt øverst i artiklen.