Højsæson for cykeltyverier

Netop i denne tid bliver langt flere cykler end normalt stjålet

Foto: Colourbox

Årligt bliver 64.000 cykler stjålet ifølge Danmarks Statistik, og særligt lige nu er cykeltyvene aktive.

- Hver dag stjæles der i denne tid omkring 50 cykler mere end normalt. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt at sikre sin cykel mod tyveri, lyder det enkle råd fra Thomas Prägler fra GF Forsikring i Aarhus i en pressemeddelelse.

De seneste tre år er der i gennemsnit blevet stjålet 174 cykler om dagen, men i tredje kvartal har det tal i samme periode været oppe på 221 cykler i gennemsnit.

- Der kan være flere årsager. Det er her i de cykelvenlige sommermåneder, at flere naturligt nok cykler, og i august og september starter de fleste uddannelsesinstitutioner op efter ferien, siger Thomas Prägler.

- Her er der mange unge mennesker, der cykler til og fra deres uddannelsesinstitution, hvorfra der også stjæles mange cykler, viser tallene fra kundernes skadeanmeldelser, fortsætter han.

Bliver stjålet fra bopælen

Men overraskende nok bliver mange cykler stjålet fra folks egen bopæl. Ifølge GF Forsikring bliver der stjålet lige så mange cykler fra bopælen som fra stationer, skoler og andre steder uden for bopælen.

- Det kan hænge sammen med, at flere i dag har investeret i dyre racercykler og mountainbikes, som står parkeret derhjemme, forklarer Thomas Prägler.

Rådet fra forsikringsselskabet er, at man investerer i en god lås, der kan låse cyklen fast til en anden genstand. Men det bedste er at stille cyklen i en cykelkælder, garage eller skur, eller at man simpelthen trækker cyklen med indenfor, hvor cykeltyvene ikke kan finde den.