Højbjergmordet: Usikkerhed om retssag

Navngiven afdød århusianer bliver hængt ud som morder i ny bog. Det er endnu uvist, om hans enke anlægger sag mod forfatteren.

Ifølge forfatteren og journalisten Jørgen Skovsted er det en nu afdød århusiansk advokat, der stod bag drabet på Marie Lock-Hansen i Århus-forstaden Højbjerg i november 1967.

Sagen har siden udviklet sig til en af danmarkshistoriens mest berømte mordgåder, men Skovsteds nye bog, Den sandsynlige morder, sætter nu navn og ansigt på den person, der ifølge Skovsted affyrrede de tre skud for mere end 40 år siden.

Advokaten, der beskyldes for at have dræbt Marie Lock-Hansen, døde i 2005, men hans nu 73-årige hustru er stadig i live. I Århus Stiftstidende har enken til den afdøde advokat tidligere kaldt det for 'noget sludder', at hendes mand skulle have begået mordet.

Samtidig mente hendes advokat, Poul Viggo Bartels fra firmaet Kromann Reumert, at Jørgen Skovsted forsøgte at slå mønt på en vandrehistorie, og at han ville overveje et eventuelt efterspil, når bogen var udgivet.

Den sandsynlige morder kom på gaden tirsdag. TV 2 | ØSTJYLLAND forsøgte onsdag at få et svar på, om enken til den mand, der beskyldes for mordet, går videre med sagen.

- Jeg har ingen kommentarer, fastslår kvindens advokat, Poul Viggo Bartels.

I det hele taget er der ikke meget, der tyder på, at enken og hendes advokat føler et stort behov for medieomtale af sagen.

- Nu kan der snart ikke koges mere suppe på den sag. Det er et rigt land, vi lever i, når journalister har tid til den slags, fastslår Poul Viggo Bartels over for TV 2 | ØSTJYLLAND.