Hjertepatient kåret som helt

Den 1. februar reddede den 74-årige Stig Banner Pedersen sin ven fra druknedøden i Ebeltoft. I dag blev han udnævnt til helt.

Selv om 74-årige Stig Banner Pedersen lige havde fået foretaget en tredobbelt bypassoperation, betænkte han sig ikke et øjeblik, da han i vinter reddede en sejler i Ebeltoft. Derfor var han blandt de 2 kvinder og 19 mænd, der i dag blev hædret af Carnegies Belønningsfond for Heltemod.

Stig Banner Pedersen fik 20.000 kroner, fordi han den 1. februar i år reddede sin ven, Thomas Møller, der var faldet i vandet, da han ville stige om bord på sin båd i Skudehavnen i Ebeltoft.

Fra sit hus ved havnen hørte Stig Banner Pedersen, at Thomas Møller råbte om hjælp, mens han klamrede sig til en badestige, der var monteret på båden. Thomas Møller kunne ikke selv komme op og blev mere og mere udmattet, men det lykkedes Stig Banner Pedersen at holde fast i ham og råbe om hjælp, så andre tililende fik ham reddet.

Kenn Sølvkær Jensen og Palle Grønne Nielsen fra Silkeborg blev også kåret som helte i dag, og de fik hver 20.000 kroner for at have reddet fire mennesker ud af en brændende båd på Borre Sø.

TV 2 / ØSTJYLLAND har besøgt Stig Banner Pedersen. Se indslaget klokken 19.30.