Hjemstavnen skuffet over Leif Mikkelsens exit

Leif Mikkelsens afgang vækker skuffelse hjemme i Silkeborg, hvor den 61-årige landmand er valgt til Folketinget.

De har ikke hørt en lyd fra hovedpersonen selv. Men i Leif Mikkelsens bagland er man skuffet over meddelelsen om, at den tidligere DGI-formand har forladt Venstre til fordel for Ny
Alliance.

Formand for Venstre i Silkeborg Kommune, Kresten Friis Pedersen, var meget overrasket, da han modtog nyheden.

- Jeg er sgu skuffet. Det kan jeg simpelthen godt sige dig. De ting som Leif har stået for i Venstre, dem vælger han jo fra nu og kaster håndklædet i ringen. Jeg synes, han skulle være blevet i Venstre og kæmpet for det, siger Kresten Friis Pedersen.

Leif Mikkelsen begrunder sit exit med, at der ikke længere er højt nok i loftet i Venstre til diskussion om forskellige værdier. Men det forstår Kresten Friis Pedersen ikke, da Leif Mikkelsen blandt andet har "fået lov" til at ytre andre holdninger end statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i sagen om motorvejen ved Silkeborg.

- Det er ikke sådan, at vi eller Leif Mikkelsen har fået en påtale fra Anders Fogh, fordi vi har haft et andet standpunkt end ham omkring motorvejen. Så lige nøjagtig der mener jeg, der
er højt til loftet, siger Kresten Friis Pedersen, der samtidig mener, at der bør være en vis gruppedisciplin i Venstres folketingsgruppe.

Det har ikke været muligt at træffe Jens Østrup, der er formand for kandidatbestyrelsen i kredsen Silkeborg Nord, hvor Leif Mikkelsen netop er blevet opstillet.
/ritzau/

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om Leif Mikkelsens exit fra Venstre klokken 19:30