Hjemmepleje med motor

Hjemmeplejen i Århus tager et nyt transportmiddel i brug. I fremtiden drøner ti medarbejdere ud til borgerne på el-cykler.

Hjemmeplejen på Frederiksbjerg Lokalcentre i Århus skulle have haft to nye biler, men i stedet faldt valget på ti motoriserede cykler, som sygeplejersker og hjælpere snart tager i brug.

- Jeg forventer at cyklerne kommer os til gode på den måde, at vi kan komme hurtigere fra A til B. De vil gøre det nemmere for medarbejderne at rykke hurtigt ud til borgerne, fordi de vil nedbringe den tid, vi tilbringer på vejen, og så håber jeg at de nye el-cykler vil få nogle af vores medarbejdere til at blive så glade for at cykle, at de springer på cyklen - også i fritiden, siger leder af plejen på Frederiksbjerg Lokalcentre, Lene Trøiborg.

Det er ikke kun medarbejdernes sundhed, der får glæde af de nye cykler. Også miljøet og kommunens pengepung vinder.

- Der er fire markante fordele ved de nye el-cykler: medarbejderne kan spare tid i trafikken, fordi cyklerne er hurtigere at manøvrere og lettere at parkere, det er en fordel rent økonomisk, fordi en cykel er væsentlig billigere, man får frisk luft og god motion og så skåner vi miljøet, siger rådmand for sundhed og omsorg, Dorthe Laustsen (SF).