Hjælp til kriseramte Randers-familier

Kronjyder, der rammes af den økonomiske krise, har nu mulighed for gratis uafhængig rådgivning.

Randers Kommune har i samarbejde med fagbevægelsen og flere lokale pengeinstitutter sat gang i en både gratis og anonym rådgivning.

I alt vil otte rådgivere fra enten de lokale pengeinstitutter eller kommunen hjælpe borgere, der for eksempel er blevet fyret, eller som er ved at gå konkurs.

- Hjælpen vil typisk bestå i en gennemgang af borgerens økonomi. Det handler om at komme frem til en løsning for, hvordan situationen kan blive bedre. Vi kan fx forberede dem på, hvad de bør gøre inden et møde med egen bankrådgiver, siger filialdirektør i Sydbank Randers til det lokale ugeblad Randers Onsdag.

Lars Reimer er selv en del af teamet af frivillige rådgivere. Han og de øvrige bankfolk kan eksempelvis rådgive om lån og renter, mens kommunens rådgivere kan hjælpe med informationer om de kommunale ydelser.

Randers Kommune ved ikke på forhånd, hvor mange borgere der har brug for rådgivning. Men med den økonomiske krises mange fyringer rundt omkring på virksomhederne, er der et behov, vurderer borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

- Jeg mener, at der her er tale om rettidig omhu, inden vi desværre nok ser endnu flere afskedigelser. Vi som kommune bakker blandt andet op om initiativet, fordi vi tror, at der kan ske mange flere ulykker, hvis ikke vi gør det. Her tænker jeg blandt andet på borgere, der som konsekvens af en uhåndterlig økonomi, kan ende på kontanthjælp eller måske endda blive syge, siger Henning Jensen Nyhuus til Randers Onsdag.

Selve rådgivningen foregår hos Frivilligværket på byens Sundhedscenter på Vestervold 4. Der er ingen telefonisk rådgivning. Derfor skal man selv møde op på centret, hvis man er behov for rådgivning.

Den nye rådgivning er første gang åben torsdag den 24. september mellem klokken 17 og 18.30. Også torsdag de 29. oktober tilbydes der rådgivning i samme tidsrum. Først derefter bliver det afgjort, om ordningen fortsætter.

Se mere i torsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.