Her er der spor efter ulve

Se, hvor der har været en ulv i år

02:32

1 af 2

Helt nye DNA-analyser viser, at ulven er blevet fastboende i Danmark, og nu har du mulighed for at blive klogere på ulvens færden.

Naturhistorisk Museum Aarhus og Institut for Bioscience - Kalø under Aarhus Universitet har nemlig i dag offentliggjort et nyt kort over de dokumenterede forekomster af ulve i Danmark i 2014, og blandt andet Djursland er fast hjem for mindst én hanulv.

- Vi har fundet spor fra den samme ulv 7 gange i løbet af det sidste år, så den er blevet hjemmeboende her. Vi har altså den første ulv, der har etableret sig i Danmark, siger seniorfosker ved Aarhus Universitet Liselotte Wesley Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kortet bygger hovedsagelig på spytprøver, der er foretaget på kadavere af vildt og husdyr og analyseret for DNA, samt på fotografier fra vildtkameraer. Op mod 50 spytprøver og 50 ekskrementprøver har vist positive tegn på ulve-DNA.

- Vi har stadig ingen spor fra hunulve eller hvalpe. Ingen af de prøver vi endnu har analyseret har vist tegn på søskendeflokke. Ulvene kommer fra forskellige steder, siger Liselotte Wesley Andersen.

Det er nyt, at der er dokumenterede ulveforekomster på Djursland. Selvom der stadig er flest fund i det midt-vestjyske område - altså i Nordvestjylland, i Thy og i Sønderjylland.

Bliv klogere på, hvor du har størst mulighed for at støde på en ulv på kortet øverst på siden og se et uddybende indslag om ulvene i Danmark ved at klikke på billedet.