Her er der flest indvandrere

Er snart i flertal i Brabrand. På Anholt er der ingen

I Brabrand har 46 pct. af indbyggerne i dag indvandrerbaggrund. På Anholt er der ingen beboere med anden etnisk baggrund end dansk. Foto: TV2OJ / Ugebrevet A4

Etniske danskere er godt på vej til at blive en minoritet i postnummer 8220 Brabrand i det vestlige Aarhus.

En opgørelse fra Ugebrevet A4 viser, at andelen af beboere med indvandrerbaggrund i dag udgør 46 pct. af befolkningen i området.

I naboområdet Tilst har 29 pct. af beboerne i dag indvandrerbaggrund, mens indvandrere og deres efterkommere udgør 32 pct. af befolkningen i Aarhus V.

Færrest indvandrere er der på kattegatøen Anholt. Samtlige af øens 253 indbyggere har dansk baggrund.

Selv om postnumre huser mange personer med indvandrerbaggrund, bor de ofte i enkelte kvarterer, understreger Ugebrevet A4. For eksempel skærer Silkeborgvej i Brabrand området op i to dele.

Se: - Vi skal gøre det markant bedre

På den sydlige side af vejen mod søen bor danskere i store villaer. På den nordlige side ligger Gellerupparken, hvor der bor klart flest indvandrere.

Professor Gert Tinggaard Svendsen forsker i tillid på Statskundskab på Aarhus Universitet. Ifølge ham kan det gå ud over fællesskabsfølelsen og tilliden til hinanden, når danskere og indvandrere lever for skarpt adskilte:

- Hvis koncentrationen af indvandrere i bestemte områder bliver for høj, er risikoen, at indvandrere ikke opdager, hvad de danske værdier drejer sig om. Det er vigtigt at møde hinanden og sige de usagte spilleregler højt. For eksempel at Danmark er et land, hvor korruptionen er enestående lav, tilliden til myndigheder og andre mennesker høj, og at det er socialt værdsat at tage arbejde, betale skat og deltage i foreningslivet, siger han til Ugebrevet A4.

På kortet på denne side kan du se, hvor mange indvandrere der er dit postnummer.