Haurum Sall Skole lukkes

I aften er der borgermøde på skolen, hvor 84 elevers fremtid skal diskuteres mellem politikere og forældre.

Der går 84 elever på skolen, og prognosen viser, at elevtallet vil være faldende de kommende år.

Skolen har meget små klasser på 10-12 elever og en udgift pr. elev , der ligger 15.000 kroner over kommunens gennemsnitlige udgift pr. elev.

Meningen er, at eleverne skal flyttes til to nærliggende skoler, nemlig Skovvangsskolen og Tungelundskolen som ligger ca. 5 km fra Haurum og Sall hvor eleverne kommer fra.

- Overvejelserne om at lukke skolen har eksisteret i flere år. Men anledningen til at de er blevet aktuelle igen, er at skolelederen har sagt sin stilling op. Men der er endnu ikke truffet en endelig beslutning, og på mødet i aften vil vi lytte med store ører til hvad borgerne har af indvendinger og argumenter, siger Lindy Skou Hansen fmd. Børne- og skoleudvalget Favrskov Kommune

Formand for skolebestyrelsen på skolen, Mads Nielsen siger:

- Vi er meget skuffede over politikernes overvejelser. Det er ikke første gang de overvejer at lukke vores skole og debatten har i flere år betydet at nogle forældre har flyttet deres børn til nærliggende skoler fordi de frygter at Haurum Sall skole alligevel skulle lukke. Det vil få store konsekvenser for vores lokalsamfund.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND på 20.35.