Hårdeste Post Danmark nogensinde

Kongeetapen i det 850 km lange løb afgår fra Hadsten. Desuden køres en ny rute i Randers by.

En enkeltstart på hele 20 km og en afslutning på VM-ruten til 2011 gør Post Danmark Rundt 2010 ruten til den sandsynligvis hårdste af slagsen nogensinde, lyder det i en pressemeddelelse fra løbets arrangør.

Post Danmark Rundt køres i år for 20. gang i dagene 4.- 8. august. Starten går i Holstebro, og herefter bringer en rute på i alt 850 km rytterne frem til det endelige opløb på VM Ruten 2011 på Geels Bakke i Rudersdal.

2. etape fra Vildbjerg i Herning Kommune til Randers byder blandt andet på Dollerup Bakker, et par hårde stigninger omkring Nørreskoven ved Ålum samt en ny rundstrækning i Randers by, hvor der er mål efter en let stigning og et blødt højresving 150 meter før mål.

3. etape - Årets kongeetape - indledes i Hadsten, og går over blandt andet over de klassiske Pøt Mølle, Yding Skovhøj og Ejer Baunehøj inden de små kringlede veje fører rytterne ind til det klassiske Kiddevej i Vejle, hvor der altid sker afgørende ting for Post Danmark Rundt.

<b>Hårdeste nogensinde</b>
Løbsdirektør Jesper Worre betegnede på præsentationen af årets rute i marts ruten som den måske hårdeste nogensinde.

- Ud over den tradtionelle hårde afslutning på Kiddesvej i Vejle, har vi tilføjet den hårde VM-rute, har en forholdsvis lang enkeltstart og desuden flere hårde bakker på 2. etape, vurderede løbsdirektøreren.

<b>Fire ProTour teams til start</b>
Årets felt består af 15 teams. I front er ProTour mandskaberne Team Saxo Bank, Team Radioshack, Team HTC-Colombia og Garmin-Transition. Desuden er de bedste fra niveauet lige under ProTour, med schweiziske Cervelo Test Team, de hollandske Vacansoleil og Skil-Shimano i spidsen, med i løbet. Også de hjemlige danske teams deltager i årets udgave af Post Danmark.