Hård tone på sidelinjen

DBU vil have respekten tilbage på sidelinjen, og det skal være slut med de værste tilråb fra forældre og trænere

02:00

1 af 2

Det er ikke kun på fodboldbanen, der kan blive gået hårdt til den, når børn og unge spiller kamp.

Men mens spillerne på banen ofte lader fødderne tale, er der mange problemer med trænere og forældre, som bruger mundtøjet lidt for meget og i en for hård tone.

Det oplevede blandt andre Erritsø GIFs U11-hold, der sidste år blev overfuset af modstanderne fra FC Thy og de voksne på sidelinjen.

- Der blev sagt so, svin, dø, idioter og kællinger. Ja, alle mulige grimme ord, siger Anne Sofie Schou Larsen, der er fodboldspiller i Erritsø GIF.

Eksemplerne fra denne kamp er dog langt fra enestående. I en undersøgelse foretaget af DBU Jylland blandt 2.000 fodboldforældre og 1.000 dommere viser, at hver fjerde har råbt eller gestikuleret på en måde, som de senere har fortrudt.

- Jeg var ret påvirket af det. Man tog ordene til sig, og det var ret uhyggeligt, siger Anne Sofie Schou Larsen om oplevelsen sidste år.

DBU har nu taget konsekvensen af tilråbene fra sidelinjen og indledt en kampagne, som skal komme chikanen til livs.

- Dommerne har dette ikke godt inde på banen, og vi kan se, at en stor del af dommerstanden rent faktisk overvejer at stoppe på grund af dårlig adfærd ude på sidelinjen, og det skal vi have sat en stopper for, siger Palle Madsen, der er klubrådgiver i DBU Jylland.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.