Har millioner til fyrede

Vestas bør bede regeringen om penge

Der ligger millioner i beskæftigelsesministeriet og venter på de fyrede medarbejdere på Vestas.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer Vestas til i samarbejde med de lokale beskæftigelsesregioner og jobcentrene om at bede om penge til ekstraordinær efteruddannelse og rådgivning til de 1300 Vestas-ansatte, der mister jobbet.

- Der er nogle gode muligheder i beskæftigelsessystemet, hvor midler fra varslingspuljen kan bruges til at hjælpe de varslede videre, og jeg er klar til, at de bliver brugt her, siger hun.

- Man kan sætte ind med en tidlig indsats, allerede mens medarbejderen stadig er i opsigelsesperioden. Jo hurtigere, man går i gang, jo bedre er mulighederne for at komme i job igen, siger Mette Frederiksen.

Varslingspuljen er oprettet til at hjælpe i forbindelse med større fyringsrunder, og blandt andet Varde er hårdt ramt, da byens tårnfabrik med 350 ansatte lukker. De øvrige fyringer rammer forskellige steder i Region Midtjylland. 

I 2012 er puljen på cirka 32 millioner kroner efter at finansloven har afsat 20 millioner kroner ekstra. Også erhvervs-og vækstminister Ole Sohn (SF) henviser til puljen.

- Derudover tager mit ministerium kontakt til de lokale og regionale aktører i de områder, der er særligt ramt af større afskedigelser, så vi i samarbejde kan drøfte mulighederne for at skabe nye arbejdspladser, siger han.