Har et plus på bundlinjen

Østjyske håndboldklubber klarer sig godt

Landstræner Ulrik Wilbek er ikke overrasket over de økonmomisk svære tider for håndbolden.

Blodrøde tal plager fortsat de danske håndboldklubber, som for andet år i træk ser ud til at ramme et historisk rekordunderskud. Det viser en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut (Idan).

Men der er dog også klubber med plus på bundlinjen, nemlig østjyske Bjerringbro-Silkeborg med et overskud på 750.000 kroner og Randers HK med 386.841 kroner i overskud.

Foreløbig 11 ud af 23 regnskaber afslører et gennemsnitligt underskud på 7,4 millioner kroner i regnskabsåret 2010/11. Året før lød underskuddet på 2,8 millioner i gennemsnit.

Det kan skade dansk håndbold i fremtiden, mener landstræner Ulrik Wilbek, som i værste fald frygter, at gode danske spillere vil søge til udlandet.

- På lang sigt kan det få den betydning, at den danske liga bliver svagere, og at danske spillere søger mod for eksempel østeuropæiske hold, og at vi så får færre af de gode danske spillere til at spille i Danmark, siger Wilbek.

Interessen vil dale
Hvis de bedste danske spillere forlader Danmark, vil interessen fra tilskuere og sponsorer også dale.

- Klubberne bliver nødt til at sætte tæring efter næring og indskrænke der, hvor der kan indskrænkes, så lønningerne bliver klart lavere, mener Wilbek.

På kort sigt er landstræneren dog ikke bekymret.

- Jeg er på ingen måde overrasket. Jeg kender hele sponsormarkedet i øjeblikket. Og det er ikke kun i håndbold, det er sådan. Det er også i fodbold, ishockey og alle mulige andre idrætsgrene.

- Det er noget, der sker alle steder. Så jeg tror såmænd ikke, at det kommer til at influere så meget på den danske håndboldliga lige nu og her, siger Wilbek.

AG København har det største enkeltstående underskud på minus 44,8 millioner. Trækker man det ud af gennemsnittet har de øvrige klubber stadig et rekordunderskud i snit på 3,6 millioner.

KIF Kolding har det næststørste underskud på 18 millioner. Også Viborg HK, SK Aarhus og Aalborg DH har store millionunderskud.