Har du købt sommerhus? Mange glemmer vigtig detalje

Der har været fuld fart på sommerhusmarkedet i 2019, men mange nye ejere glemmer, at det betyder ændringer i deres skatteforhold.

Nye møbler, nyt køkken og maling til flagstangen. Der er meget at tænke på, når man overtager et sommerhus, og det er der rigtig mange, der har gjort i 2020. 

Alt tyder på, at 2020 kommer til at slå alle rekorder for sommerhussalg. Til salg-skiltene er røget ned, lige så hurtigt, som de er kommet op. 

Men mange af de nye ejere har glemt, at man skal rette i forskudsopgørelsen, fortæller Skattestyrelsen. 

- Vi kan konstatere, at danskerne ret ofte glemmer at justere forskudsopgørelsen, når de handler fast ejendom, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Boom i Østjylland

2900 danskere har oplyst, at de er blevet sommerhusejere i år, men det er langtfra det faktiske tal, for antallet af sommerhussalg i år ligger over 8000 huse. 

Og hvad betyder det så? Ifølge Skattestyrelsen er det vigtigt at tilføje det til sin forskudsopgørelse, så man undgår et skattesmæk. 

Når man løbende retter i sin forskudsopgørelse i forbindelse med ændringer i ens privatøkonomi - eksempelvis nyt job eller køb af sommerhus - bliver ens skat automatisk ændret hos arbejdsgiveren, der trækker skat af din løn. 

Når man retter sin forskudsopgørelse, så bliver skattekortet hos arbejdsgiveren automatisk rettet. 

- Jo tidligere vi får oplysningerne ind via forskudsopgørelsen, desto før kan vi beregne skatten rigtigt. Så en justering af forskudsopgørelsen er svaret, hvis man vil sikre, at årsopgørelsen, der kommer i marts, rammer mest præcist, siger Karoline Klaksvig.