Har du kløe og svie i skridtet: Få det nu tjekket

Der er ingen vej uden om. Oplever du problemer i underlivet, så er det med at komme af sted til egen læge eller til en kønssygdomsklinik

Der findes mange arter og afarter af kønssygdomme. Fælles for dem alle er, at det ikke er noget, som du skal gå ubehandlet rundt med.

Sådan lyder det fra lægefaglig ansvarlig for klinikken for kønssygdomme i Aarhus, Uffe Koppelhus.

- En ubehandlet kønssygdom kan have alvorlige følgevirkninger. Det kan være sterilitet hos kvinder, hvis de er så uheldige at få en underlivsinfektion, som ikke behandles i tide, siger han og fortsætter:

- En ubehandlet syfilis kan i sidste instans føre til en varig nerveskade. 

Alle i Østjylland kan booke en tid hos kønsklinikken i Aarhus, men ellers er det ens egen læge, man skal opsøge.

Både hvis man oplever symptomer eller har dyrket ubeskyttet sex med ny partner, er det med at komme af sted, mener Uffe Koppelhus.

- Det er en god ide at kende sin kønssygdomsstatus. Og hvis man har haft ubeskyttet sex med person, hvor man ikke ved om vedkommende har en kønssygdom, så skal man altid lade sig teste, lyder siger Uffe Koppelhus og kommer med et råd:

- Man skal ikke lede efter et podesæt på internettet eller noget. Man skal opsøge en læge. Det kan være svært for os alle sammen at komme af sted, men man bliver ikke mere syg af at blive undersøgt. Tværtimod.

De hyppigste symptomer på kønssygdomme