Har du hørt om røgalarmdag?

Søndag den 1. december er international røgalarmdag

Foto: Colourbox

December måned står for døren. Det betyder julehygge, juledekorationer og masser af levende lys. Men med hyggen kommer også en øget brandfare, og antallet af brandskader i de danske hjem stiger hvert år med en tredjedel i vintermånederne.

Mange af de brande kan man undgå med en røgalarm. Det er dog langt fra alle, der er sikret med en fungerende røgalarm. Ifølge Brandbevægelsen og Beredskabsforbundet, har 600.000 husstande ikke en fungerende røgalarm. 

- Levetiden på et batteri i en røgalarm er i gennemsnit et år, så man kan med fordel gøre det til en tradition at skifte batteriet på en fast dag. Søndag er det første december. Den dag er blevet gjort til international røgalarmdag og en oplagt mulighed for at få sikret sig op til julen og brandsæsonen, fortæller Peter Folman fra Dansikring Direct - Verisure.

Søndag den 1. december er udråbt til international røgalarmdag. Her sætter rednings- og sikkerhedstjenester i Norden fokus på røgalarmer og nødvendigheden af at huske at skifte batterierne.