Handicappede børn ramt af mangel på penge

Randers Kommune skærer ned på støtten til børn med særlige behov. Det er fordi regeringen giver os for få penge, siger borgmesteren.

Randers Kommune er gået i gang med at skære på støtten til handicappede børn. Det sker, efter kommunen ved nytår overtog ansvaret for handicap-området fra amtet, så det nu er kommunekassen, der skal betale udgifterne til støttepædagoger og anden hjælp i skolen.

Ifølge borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) skyldes nedskæringerne, at regeringen ikke sørgede for, at kommunerne fik penge nok til de opgaver, de overtog fra amterne.

- Posen med penge er for lille, og det er regeringen, regningen skal sendes til, siger borgmesteren til TV2 | ØSTJYLLAND.

Formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, kritiserer Randers Kommune for at tage økonomiske frem for rent faglige hensyn ved tildelingen af støtte til børnene.

Men både han og borgmester Henning Jensen Nyhuus forudser, at flere kommuner vil begynde at skære i støtten til de handicappede børn.

TV2 | ØSTJYLLAND har de seneste to dage vist indslag om to børn med henholdsvis stærkt synshandicap og rygmarvsbrok, som ikke har fået den støtte, Randers Kommunes egne psykologer har anbefalet.