Håndbold-EM en succes

En ny rapport viser, at Århus fik knap 37 millioner kroner i kassen under håndbold-EM.

EM i kvindehåndbold blev en stor succes, både sportsligt, økonomisk og arrangementsmæssigt. Deltagere, tilskuere og officials var udtalt tilfredse med såvel arrangører som værtsbyer og -regioner, lyder konklusionen på en endnu ikke offentliggjort rapport fra Idrætsfonden Danmark.

Udenlandske gæster og ikke-lokale aktører, som var til håndbold i hallerne i Århus, Farum og Helsinge, generede et direkte forbrug på næsten 50 millioner kroner. Der var 38.603 overnatninger under mesterskabet, og hver enkelt turist brugte godt 1000 kroner om dagen. Heraf kom de 36,7 mio. ind i Århus og 12,7 mio. i Frederiksborg Amt, der dækker Helsinge og Farum.

Undersøgelsen viser, at EM-turisterne var overordentlig tilfredse med at være gæster i Århus og Farum Arena, mens Helsinges bedømmelse er en smule ringere. Alle tre steder er der topkarakterer til de frivillige hjælpere, ligesom det generelle indtryk af tilgængelighed, adgangs- og toiletforhold samt udsyn over banen og komfort er i top.

Farum og Helsinge gav 27 procent af tilskuerne lyst til at besøge regionen igen, mens Århus var mere populær - 73 procent af de adspurgte ville gerne besøge Århus igen.