Halvandet år for trafikdrab

Landsretten forhøjede byrettens dom over en 33-årig bilist, der med høj fart kørte over for rødt og dræbte en ung mand.

Én omkom og fem blev kvæstet, da en 33-årige mand i december kørte over for rødt lys på Hasle Ringvej i Århus. Byretten idømte ham et år og tre måneders fængsel, men torsdag hævede Vestre Landsret dommen til halvandet år. Desuden har han fået frakendt sit kørekort i fem år.

Færdselsulykken skete fredag 16. december sidste år lidt før klokken 20 i krydset ved Halmstadgade og Hasle Ringvej i det nordlige Århus. Den 33-årige mand fra Ikast overså et rødt lys og kørte sin firehjulstrækker direkte ind i siden af en personbil, der var ved at svinge til venstre ad Halmstadgade. Den 20-årige, der omkom, var passager i personbilen.

Bilen med den 33-årige blev derefter slynget over i den modsatte kørebane, hvor den ramte endnu en bil. Fem andre fra de implicerede biler blev indlagt med skader, der var alvorlige, men ikke livstruende.

Den 33-årige har tidligere forklaret, at han mente, der var grønt lys og derfor kørte frem. Vidner på ulykkesstedet mente, at han kørte med en hastighed på 100 kilometer i timen eller derover, mens han selv mente at have kørt mellem 70 og 80 kilometer i timen.

Den dømte havde tidligere haft svært ved at holde farten på det tilladte niveau. Han havde i forvejen et klip i kørekortet plus en betinget frakendelse af kørekortet for for høj hastighed. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13503">15 måneders fængsel for trafikdrab (15/3-06)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12862">32-årig fængslet for trafikdrab (20/12-05)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12858">Bilist anholdt for trafikdrab (20/12-06)</A></STRONG>